Nieuwe LTM 1110-5.1 voor de firma Noordzee Kranen NV

Bij de firma Noordzee Kranen N.V. te Oostende werd een nieuwe Liebherr LTM 1110-5.1 uitgeleverd. 

Onze kleinste 5-assige mobiele kraan scoort niet alleen met topprestaties, maar ook met zijn enorme mobiliteit: hij bereikt een totaalgewicht van slechts 48 ton met aslasten van minder dan tien ton. 

Het lichtgewicht ontwerp van de nieuwe LTM 1110-5.1 heeft nog een ander voordeel: bij het gebruikelijke ontwerp voor mobiele kranen van twaalf ton aslast, kan hij het enorme contragewicht van 13,4 ton dragen. Daarmee werkt dit kraantype al voor een groot deel als snelmontagekraan. Bovendien is er in totaal 29 ton ballast beschikbaar. En ook hier hebben de Liebherr ingenieurs ervoor gezorgd dat ze op het voertuig gelijkmatig worden vervoerd met een aslast van minder dan 16 ton: voor landen waar deze hoge aslasten zijn toegestaan of voor ritten op de werf met de giek neergelegd en dus beveiligd. De troef: met een snelwisselsysteem voor de ballastplaten kan de kraanmachinist in een mum van tijd van de ene naar de andere rijstand overschakelen.

Wat de hijshoogte betreft, is de telescoopgiek van de 110 tonner met 60 meter een van de langste in zijn kraanklasse. 

Als de bouwplaats vrij positioneren toestaat, gaat de LTM 1110-5.1 zelfs door naar de volgende hogere kraanklasse. Dat komt omdat VarioBase® Plus extra prestaties genereert: de combinatie van trapeziumvormige en variabele stempelbasis, in combinatie met de verbrede achterstempels, biedt bijzonder hoge hijsvermogens.