LTM 1070-4.2 & LTM 1160-5.2 klaar voor levering bij Megamax

De LTM 1070-4.2 is uitgerust met state-of-the-art technologie: ECOmode en ECOdrive zorgen voor een lager brandstofverbruik en minder lawaai. Het beproefde TELEMATIK telescoopsysteem met één cilinder garandeert comfortabel en automatisch uitschuiven van de telescopen tot de gewenste lengte. En de actieve, snelheidsafhankelijke achterasbesturing maakt de kraan wendbaar en geschikt voor off-roadgebruik.
Ook op de weg kan de 4-assige kraan het grootste deel van zijn ballast meenemen. Dit betekent dat hij onmiddellijk inzetbaar is op bouwterreinen. De kleinste van onze 4-assige kranen zit dus vol potentieel.

Max. draaglast: 70 t
Telescoopgiek: 50 m
Max. hijshoogte: 65 m
Max. vlucht: 48 m
Aantal assen: 4


De LTM 1160-5.2 staat voor efficiëntie zonder vermogensverlies. Het concept met één motor zorgt ervoor dat de bovenwagen van de kraan wordt aangedreven door de onderwagen via een mechanische as. De technologieën ECOmode en ECODrive dragen ook bij aan brandstofbesparingen tot 10%. De hijscapaciteiten en giek van de 5-asser kraan zijn echter niet in het gedrang gekomen: verschillende giekconfiguraties bieden een zeer flexibel gebruik en met het VarioBallast®-systeem kan de kraan zowel hoge hijscapaciteiten met een grote ballastradius als krappe bouwplaatsen met een kleine radius aan – zonder problemen!

Max. draaglast: 180 t
Telescoopgiek: 62 m
Max. hijshoogte: 99 m
Max. vlucht: 78 m
Aantal assen: 5