Home Producten Recycle/Road Wisselstukken Service Verhuur Contact Vacatures Over ons Home
Powered By People
Meer dan 50 jaar kwaliteit en dienstverlening
Home > Nieuwe Liebherr recycling-installatie voor de Firma Famenne Bétons in Marche-en-Famenne

Nieuwe Liebherr recycling-installatie voor de Firma Famenne Bétons in Marche-en-Famenne

Volgende   Vorige

Nieuwe Liebherr recycling-installatie voor de Firma Famenne Bétons in Marche-en-Famenne
1


Door alle bestanddelen van het restbeton te behandelen in een gesloten circuit, lenen de Liebherr recycling-installaties zich tot een uitstekend hulpmiddel om het milieu beter te respecteren en mede door een geraffineerd concept van de installatie, gebeurt dit bovendien tegen een lage kostprijs.

Het spoelwater van de centrale, de menger, de mixers en de betonpompen alsook het teveel aan beton dat terugkomt, worden in de installatie ingevoerd, die op haar beurt de aggregaten van het restwater scheidt volgens het bezinkingsprincipe van de zwaarste deeltjes. 

Kiezel en zand, de zwaarste bestanddelen, perfect gewassen en droog, worden gerecupereerd en belanden op de hoop van gerecupereerd materiaal terwijl het afvalwater met minuscule deeltjes wordt afgeleid naar het roerwerkbekken en naar de waterweger van de centrale wordt gepompt voor hergebruik bij de productie van beton.

Famenne Bétons koos voor het type LRT 622 - het systeem met trommel - dat belangrijke hoeveelheden restbeton op een korte tijdsspanne kan verwerken dankzij zijn omvangrijk volume.  Het beladen van de voedingstrechter kan eveneens gebeuren met een wiellader.
27-11-2014